Rutger Walet

Mr. R. (Rutger) Walet is geboren en getogen in Hoevelaken.

Na het afronden van zijn master Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht heeft Rutger een tweede master op het gebied van het Omgevingsrecht behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

Aansluitend is Rutger in 2009 in dienst getreden bij het advocatenkantoor waar hij tijdens zijn studie al stage had gelopen. Bij dit advocatenkantoor heeft hij ruim zeven jaar gewerkt als dé specialist op het gebied van het omgevingsrecht, zoals bestemmingsplan- en handhavingsprocedures.

Daarnaast heeft Rutger zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Rutger heeft in dat kader de driejarige Juridische Specialisatieopleiding Familierecht (vFAS) gevolgd en deze cum laude afgerond. Rutger blinkt uit in het vinden van de beste manier om persoonlijke en soms emotionele familierechtelijke situaties te doorgronden en zakelijk op te lossen. Hij is gespecialiseerd in complexe alimentatiekwesties en heeft veel ervaring met de financiële afwikkeling van (echt)scheidingen (verdeling huwelijksgemeenschap en afwikkeling huwelijkse voorwaarden). Ook inzake gezags- en omgangskwesties vindt u in hem een deskundig advocaat.

Indien u besluit om te gaan scheiden, maar ook bij overige familierechtelijke geschillen, kunt u ervoor kiezen de gevolgen ervan te regelen door middel van mediation. Bij mediation maakt u gezamenlijk afspraken onder begeleiding van advocaat en gespecialiseerd mediator mr. Rutger Walet.

Tot slot heeft hij zich onder meer toegelegd op het contractenrecht en strafrecht.

Een persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak staat voor Rutger centraal.

Mr. Rutger Walet staat als advocaat ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, Neuhuyskade 94, 2596 XM Den Haag, tel. 070-3353535, info@advocatenorde.nl.

Mr. Rutger Walet, handelend onder de naam Advocatenkantoor Walet, neemt als eenmanszaak deel aan het rechtsverkeer en is als zodanig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67348572.

Mr. Rutger Walet is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).