personen- en familierecht

Het personen- en familierecht is het rechtsgebied waarin zaken vaak grote impact hebben op het dagelijks leven van mensen. Hier vallen veel verschillende situaties onder, zoals echtscheidingen, alimentatie, wettelijke erkenning van een kind, gezag en omgang. Voor deze zaken is het wenselijk om Advocatenkantoor Walet in de arm te nemen.

Bestuurs- en omgevingsrecht

Besluiten van de overheid kunnen ingrijpende gevolgen voor u hebben. Het is van groot belang dat u onmiddellijk actie onderneemt wanneer u het niet eens bent met een beslissing van de overheid die op u van invloed is. Een bouwplan of gebruik van grond of gebouw? Advocatenkantoor Walet denkt mee over de vraag of het past in de bestaande regelgeving.

Strafrecht

Als u verdacht wordt van een strafbaar feit, dan moet u voor de strafrechter verschijnen. Neem, nog voordat u een dagvaarding heeft ontvangen, contact op met Advocatenkantoor Walet. Mr. Rutger Walet bekijkt uw strafzaak deskundig en realistisch. Afhankelijk van uw verhaal en de inhoud van het proces-verbaal, als deze beschikbaar is, wordt er een strategie bepaald.

Contractenrecht

Of u nu zakelijk of privé afspraken maakt, er is altijd sprake van een (al dan niet mondelinge) overeenkomst. Ondanks dat mensen denken dat alles waterdicht is vastgelegd in een contract, kunnen er door verschillende oorzaken toch conflicten ontstaan. Dan kunt u maar beter een specialist als mr. Rutger Walet hebben klaarstaan om u in dat kader bij te staan.

En meer

De op deze website beschreven rechtsgebieden betreffen een aantal voorbeelden, maar zijn niet de enige zaken die Advocatenkantoor Walet behandelt. Mocht u vragen hebben over een ander rechtsgebied of over een kwestie die niet beschreven is op deze website, kan ik u mogelijk nog steeds van dienst zijn, dan wel doorverwijzen naar een andere advocaat.